Hastanemizde “Beyaz kod” tatbikatı gerçekleştirildi.
06 Kasım 2023

Hastanemizde Beyaz Kod Tatbikatı Yapılmıştır. Senaryo gereği 03.11.2023 tarihinde Saat 14:35 sularında hastanemiz Fizik Tedavi Egzersiz Salonun’da tedavisi devam etmekte olan bir hastanın yakını hastasının kamera kaydını almaya başlamıştır. personelimiz burada kamera kaydı almanız yasak kadraja bende giriyorum diyerek uyarmasına rağmen ikna olmayan hasta yakını sesini yükselterek sözel hakaretlerde bulunarak görevli personele bağırmaya başladı. Daha sonra sözlü saldırısını biraz daha ileri götürüp hakaret etmeye başlamıştır. Bunun üzerine 14.45’ de birim çalışanı tarafından hemen masada bulunan telefondan “1111” ‘Sözlü ya da fiziksel saldırı’ , “Beyaz Kod” tuşladı ve telefonu kapattı. Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ve beyaz kod ekibi ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını psikolog ve sosyal çalışmacı eşliğinde sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere polis noktasına sevk edilmiştir. Şiddete maruz kalan hastane personelleri ise psikolog ve sosyal çalışmacı tarafından yapılan destekle rahatlatılmaya çalışılmıştır. Daha sonra Hastane personeli kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Güvenliği Birimine başvurmuş, Hasta yakınından şikâyetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi
Kader Zeybek AYDOĞAN