OCT cihazı Bor Devlet Hastanesinde
22 Eylül 2023

OCT cihazı Bor Devlet Hastanesinde

Göz hastalıkları teşhis ve tedavisinde bir devrim niteliğinde değerlendirilen OCT( optik koherens tomografi) göz tabakalarını 5 mikron kalınlıkta  yüksek çözünürlükte kesitlerle görüntülemektedir. Retina,  sinir lifi  ve  diğer göz katmanlarının kesitleri degerlendirilmekte olup glokom, yaşa bağlı makula dejenerasyonu, herediter ve kazanılmış retina hastalıkları diabetik retinopati gibi bir çok hastalığın tanı, takip ve tedavisinde güvenle kullanılan x ve radyasyon ışınları içermeyen güvenli bir cihazdır.

OCT cihazını hastanemize kazandırmak için girişimlerimiz neticesinde cihazımız hastanemiz bünyesine kazandırılmış olup katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Koray OKUR ve Kamu Hastaneleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır INAN’ a teşekkür ederiz.

• WhatsApp Image 2023-09-21 at 3.13.37 PM.jpg
  • WhatsApp Image 2023-09-21 at 3.13.37 PM (1).jpg